Щотижневий моніторинг виплати відпускних працівникам освітньої галузі запровадила Вінницька ОДА. Потреба в коштах (разом з матеріальною допомогою на оздоровлення) становить 650 мільйонів гривень.

 

-- У зв'язку із підвищенням заробітної плати обсяг відпускних для всіх категорій працівників закладів освіти, що фінансуються з місцевих бюджетів, збільшено порівняно з минулим роком на 55 відсотків, -- наголосив директор департаменту фінансів Вінницької облдержадміністрації Микола Копачевський. -- Помісячний розпис освітньої субвенції та видатків з місцевих бюджетів дає можливість забезпечити повну виплату, відповідно до графіків виходу у відпустки.

 

За словами фінансиста, найбільше навантаження припаде на червень, коли треба буде сплатити 415 мільйонів гривень, або майже 64 відсотки від загальної суми. Ці кошти, як і решту відпускних, отримають працівники загальноосвітніх шкіл, дитсадків, шкіл-інтернатів, музичних шкіл, коледжів та профтехучилищ, що фінансуються з обласного бюджету. З метою контролю за їх нарахуваннями і виплатою, облдержадміністрація запровадила щотижневий моніторинг. Його здійснення покладено на два департаменти -- фінансів та освіти і науки. Такий контроль розпочнеться з 18 травня і триватиме до початку вересня, нового навчального року, інформує наш власкор Віктор СКРИПНИК.

 

Голос України