За останню добу (станом на ранок 11.05) бойовики понад 40 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку із переносних реактивних систем «Град-П» та іншої зброї терористи обстрілювали позиції морських піхотинців у районі Широкиного. Також вогнем накривали поблизу Красногорівки, Водяного, Гнутового, Павлополя та Новоселівки Другої.

На донецькому напрямку обстрілювали опорні пункти поблизу шахти «Бутовка», Зайцевого, Авдіївки, Новгородського, Кам’янки, Троїцького, Пісків. Неспокійно й на луганському напрямку. Там окупанти гатили по Новоолександрівці, Валуйському, Новозванівці, Кримському.

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Вночі орки понад дві години гатили по нашому опорнику. В хід вони пустили танки, САУ, великокаліберні кулемети. На щастя, усі хлопці живі й здорові. Дісталося нашим побратимам поблизу Широкиного. Там двоє бійців важко поранені. Їх евакуювали до медзакладу. Сподіваємося, що хлопці виживуть... Зараз ситуація стабілізувалася. Ворог, схоже, проводить ротацію. Укріплюємо свої позиції, оскільки останніми днями окупанти гатять з важкого озброєння. Б’ють дуже влучно. Всі ми розуміємо, що так можуть стріляти лише регулярні війська РФ. Додати нічого, тримаємося».

Як зазначили вчора у Спільному центрі з контролю та координації (СЦКК), бойовики для провокацій наших військових обстрілюють Широкине з переносної реактивної установки «Партизан». «Противник чотири рази застосував 122 мм легку переносну реактивну систему «Партизан» з загальною кількістю 16 пострілів. На щастя, жертв серед мирного населення немає. Такі дії з боку ворога мають на меті виправдати самообстріли своїх позицій, що мали місце 4 і 9 травня в напрямку населеного пункту Безіменне, які видавали нібито за обстріли з боку Збройних Сил України з метою дискредитації ЗСУ та загострення конфліктної ситуації в регіоні, зокрема й серед мирного населення», — заявили там.

Олександр БРОНСЬКИЙ.