Голова МВС Арсен Аваков 10 травня підписав наказ про звільнення з посад начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, начальника міського управління Дніпра полковника Андрія Бідила й відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки.

Голова Нацполіції Сергій Князєв призначив новим керівником обласної поліції Віталія Глуховерю. Щодо останнього у соцмережах спалахнула гостра дискусія.

Під вечір того ж дня під управлінням обласної поліції, за інформацією телевізійної служби новин, зібрався мітинг, учасники якого вступилися за постраждалих під час сутичок 9 травня. Побратими воїнів та активісти вимагали притягнути до відповідальності людей, які побили ветеранів АТО, та знайти реальних замовників масових заворушень. Вони також вимагали, аби розгляд справи про події 9 травня не спустили на гальмах, тому склали конкретні вимоги та озвучили їх керівництву поліції та СБУ. «Притягнути до кримінальної відповідальності всіх, хто був замовником прояву сепаратизму», — заявив учасник АТО Євген Збаха. Свою акцію активісти назвали мирною і безстроковою.

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

Дніпропетровська область.