У Рівному відбулася церемонія одруження 38-річного Юрія Островського з Хмельниччини та 30-річної Уляни Унгурянової з Кривого Рогу (на знімку) — інвалідів першої групи, які мають серйозні обмеження у русі й пересуваються на візках.

Познайомилися Юрій та Уляна рік тому через Інтернет. На весільний рушник молодят завезли свідки, які також допомогли одягнути каблучки. Не минулося й без весільного танцю. Його молодята продемонстрували на візках. А поставив цю танцювальну композицію чемпіон світу зі спортивно-бальних танців Ігор Сівак.

Для проживання подружня пара винаймає однокімнатну квартиру в Рівному. Попри фізичні обмеження, обоє намагаються бути активними в житті. Планують відкрити юридичну клініку для інвалідів. Юрій, зокрема, має вищу юридичну освіту, здобув її в Національному університеті «Острозька академія». Він не може самостійно щось зробити фізично, але заробляє на життя тим, що носом, підборіддям і затиснутою в зубах паличкою працює в Інтернеті, надає людям правові консультації. Дружина трішки рухає руками, тож, як сама заявляє, буде помічником для свого чоловіка.

Молодята на церемонії не приховували свого щастя. А начальник Рівненського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Галина Давидюк відгукнулася про них так: «Я б не сказала, що в них є вади. Це особливі люди. Але кохання перемагає все! І бідність, і хвороби, і негаразди. Вони це довели».

Євген ЦИМБАЛЮК.

Фото надане автором.

Млинів Рівненської області.