24 травня цього року о 15.00 у сесійній залі парламенту відбудуться парламентські слухання на тему: «Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні», під час яких буде презентована щорічна національна доповідь стосовно реалізації засад антикорупційної політики в Україні.

Згідно з вимогами статті 18 Закону України «Про запобігання корупції» Верховна Рада України щороку, не пізніше 1 червня, проводить парламентські слухання з питань протидії корупції, затверджує та оприлюднює щорічну національну доповідь щодо реалізації засад антикорупційної політики. 16 травня 2017 року Верховна Рада прийняла постанову про проведення таких слухань 24 травня.

Під час парламентських слухань Національним агентством з питань запобігання корупції буде презентована щорічна національна доповідь про реалізацію засад антикорупційної політики в Україні.

У слуханнях візьмуть участь народні депутати України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, що здійснюють діяльність, пов’язану із запобіганням і протидією корупції, профільних міжнародних організацій, наукових установ та громадяни України. Підготовку слухань доручено парламентському апарату та Комітету з питань запобігання та протидії корупції.