15 травня на Одещині відбулося відкриття тимчасової об’їзної дороги по трасі Одеса — Рені. Тепер рух автотранспорту в південних районах України розвантажено. Тож громадяни зможуть безперешкодно та без заторів рухатися цією дорогою, доки ведуться капітальні ремонтні роботи мосту біля села Паланка.

 

На знімку: журналісти беруть коментар щодо відкриття об’їзної дороги у народного депутата Павла Унгуряна та депутата Республіки Молдова Еужена Нікіфорчука.

 

Фото
прес-служби Павла Унгуряна.

Участь у відкритті дороги взяли народний депутат від «Народного фронту» Павло Унгурян, депутат Республіки Молдова Еужен Нікіфорчук, голова Одеської ОДА Максим Степанов і начальник служби автодоріг в Одеській області Олег Варивода.

«Важливо, що ми встигли побудувати тимчасову об’їзду дорогу до початку літа, у рекордні 20 днів! Тому що до цього часу об’їзд ремонтної ділянки проходив через район Затоки, що створювало багато заторів і ДТП. Ситуація могла лише погіршитися з початком курортного сезону», — сказав Павло Унгурян.

«Тимчасова об’їзна дорога розвантажить рух автотранспорту в цьому районі й дасть змогу водіям авто економити власний час та гроші», — підсумував він.

Передбачається, що капітальний ремонт мосту біля села Паланка, на який урядом України було виділено 70 млн. грн., буде завершено у вересні-жовтні цього року. Варто зазначити, що тимчасова об’їзна дорога була організована через територію Республіки Молдова, яка після перемовин з депутатською групою дружби Верховної Ради України надала Україні в оренду земельну ділянку в 1,2 га.