За останню добу (станом на ранок 18.05) російсько-терористичні війська понад 50 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку найгарячіше було поблизу населених пунктів Широкине, Павлопіль, Красногорівка та Мар’їнка. Також під вогонь противника потрапили наші опорні пункти в районі Водяного, Гнутового, Лебединського, Богданівки, Новотроїцького та Чермалика.


Найскладніша на донецькому напрямку ситуація біля Авдіївки. Передмістя населеного пункту ворог обстрілював із 120 мм мінометів, озброєння танка та 122 мм артилерійських систем. На луганському бойовики гатили із 120 мм та 82 мм мінометів поблизу Кримського, Новоолександрівки, Троїцького та Лобачевого.


Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Обстрілюють нас переважно вночі. Бойовики застосовують здебільшого міномети різних калібрів, артилерію 122 мм, великокаліберні кулемети. Зранку відпрацювала їх бойова машина піхоти. На щастя, усі хлопці живі й здорові. Останнім часом диверсійні групи в атаку не йдуть, адже ми їм кілька разів добре всипали. У них було багато поранених і вбитих.

Тому нині тривають лише обстріли. Б’ють дуже влучно. Днями постраждав наш опорник, на щастя, там нікого не було. Видно відразу почерк російських військових. За інформацією нашої розвідки, в окупантів чергова ротація, знову приїхало багато найманців з РФ. Зараз укріплюємо позиції, облаштовуємо побут. Перемога за нами».


Як повідомили учора в ГУР Міноборони, на Донбасі бойовики застрелили двох мирних мешканців. «17 травня військовослужбовці 11-го окремого мотострілецького полку (Донецьк) 1-го АК обстріляли цивільних осіб у районі селища Крута Балка. У результаті двоє місцевих мешканців загинули та один дістав поранення», — зазначили в прес-службі силового відомства.