Майже півмільярда гривень на забезпечення пільг та субсидій населенню має невідкладно відшкодувати держава бюджетам міст обласного значення Волині. Про це йшлося на брифінгу у Верховній Раді, організованому народними депутатами Ігорем Гузем ("Народний фронт") та Іриною Констанкевич (УКРОП). Нині ситуація набирає загрозливих масштабів, оскільки на сьогодні борг центрального бюджету перед чотирма містами -- Луцьком, Ковелем, Нововолинськом та Володимиром-Волинським -- становить 482 мільйони гривень.

 

На знімку:

 

на брифінгу виступає
народний депутат Ігор Гузь

 

Фото
інтернет-видання "Волинські новини".

 

-- Велике прохання до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана: почути керівників і громади міст Волині та вжити заходів, щоб складні питання економічного розвитку на місцях були вирішені якнайшвидше, -- сказала Ірина Констанкевич.

 

Виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук на брифінгу зазначив, що нині держава боргує Луцьку 248 мільйонів гривень щодо відшкодування коштів на забезпечення пільг та субсидій, з яких 123 млн. -- ДКП "Луцьктепло", 11 млн. -- "Луцькводоканалу" та ще 5 млн. -- об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків.

 

- Це призводить до зростання рівня заборгованості комунальних підприємств за природний газ та електроенергію, штрафних санкцій за розрахунками, неможливості сплатити податки та єдиний соціальний внесок. Складається така ситуація, що нам не буде чим заплатити зарплату людям, які працюють в комунальній сфері. Є загроза не отримати номінації за газ, що своєю чергою може призвести до перебоїв гарячого водопостачання, ускладнить підготовку до опалювального сезону, -- висловив свої переживання Ігор Поліщук.

 

Такі само побоювання оприлюднили присутні на брифінгу і представники інших міст Волині.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України