Урочисте погашення "вишиванкового" конверта відбулося й у Вінницькому краєзнавчому музеї. Як розповів "Голосу України" заступник директора обласної дирекції "Укрпошти" Віталій Якубовський, на конвертах зображено двох українок у національному вбранні та вишитий рушник.

 

На знімку:

 

під час погашення конверта,
випущеного до Всесвітнього дня вишиванки --
Віталій Якубовський,
Катерина Висоцька
та Володимир Козюк

 

-- Відмінністю спеціального штемпеля від стандартного зразка є його зовнішнє оформлення, -- каже Віталій Якубовський. -- Тут використано елементи художнього малюнку. Такий штемпель застосовується для погашення поштових марок, блокнотів, випущених спеціально до відзначення подій історичного значення.

 

Погашення відбувалося в урочистій атмосфері. У музеї відкрили виставку національного вбрання українців минулих часів і сьогодення з колекції народного художника України вінничанина Володимира Козюка. Йому, а також директору музею Катерині Висоцькій та заступнику директора обласної дирекції "Укрпошти" Віталію Якубовському надали право погашення конверта.

 

-- Цьогоріч свято вишиванки співпало з Днем музеїв, -- зазначила Катерина Висоцька. -- У фондах музею тільки вишитих сорочок понад триста одиниць. А ще є рушники, інші вжиткові речі з елементами вишивки. Все це ручна робота майстринь Поділля минулого. Щороку представляємо їх відвідувачам у день свята.

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото надано автором.

 

Вінницька область.

 

Голос України