Дорогі друзі!


Щиро вітаю вас із Днем науки! Це свято — чудова нагода з вдячністю відзначити величезний вклад науковців у розвиток людства, пізнання Всесвіту, створення сучасних благ цивілізації.


Сьогодні роль вітчизняної науки в економічному розвитку нашої країни, посиленні обороноздатності та гідному утвердженні на світовій арені, без перебільшення, має стати визначальною. Потрібно зробити максимум для того, щоб усі усвідомили: освіта і наука — це наше майбутнє! І від того якими вони будуть, залежить те, наскільки зміцніє наша держава, чи зможемо ми захистити свою незалежність та забезпечити процвітання нації.


Вітчизняна наука за свою давню і славну історію здобула значних досягнень, які сприяли підвищенню авторитету України у світі, економічному зростанню та інтелектуальному збагаченню.


Народна мудрість говорить: мислить той, кому ставлять розумні запитання. Настала пора ставити розумні запитання і завдання нашим ученим. Необхідно дати їм засоби для розвитку та реалізації свого потенціалу, як це роблять провідні країни світу, а не скорочувати чисельність науковців та фінансування науки.


Вірю, що науковці можуть дати відповідь на гострі питання сьогодення й забезпечити поштовх для розвитку конкурентоспроможності національної економіки, поліпшення якості життя наших громадян, прокласти магістральні шляхи пізнання нового і його втілення у продуктивні ідеї та вкрай потрібні для країни винаходи й інновації.    


Сердечно бажаю всім вам міцного здоров’я, щастя, творчого натхнення, цікавих ідей, нових звершень в ім’я людини, суспільства та України!


Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.