«Україна приділяє велику увагу розвитку відносин з країнами Латинської Америки. Ми вважаємо, що Колумбія є одним із найперспективніших партнерів нашої держави в цьому регіоні», — заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з Головою Сенату Конгресу Республіки Колумбія Маурісіо Ліскано Аранго (на знімку).

 


А. Парубій висловив подяку Колумбії «за підтримку встановлення миру і безпеки в Україні, за підтримку резолюції ГА ООН щодо територіальної цілісності нашої Української держави».


«Україна зацікавлена в розвитку міжпарламентського співробітництва з Колумбією, а також в активізації двостороннього торговельно-економічного співробітництва», — наголосив глава Українського парламенту. За його словами, «досвід економічного співробітництва між Україною та Колумбією є взаємовигідним і цікавим для обох країн, зокрема, що стосується оборонної сфери».


Зачіпаючи питання українського сьогодення, А. Парубій поінформував співрозмовника про ситуацію, що склалася в Україні від початку Революції Гідності, коли «українці на Майдані виступили на захист демократичного шляху розвитку». Потім, сказав він, була окупація Криму і частини територій Донбасу. Він також додав: «Ми закликаємо світову спільноту, весь цивілізований світ підтримати Україну в її боротьбі з російським агресором. І дуже хочемо, щоб світ зрозумів, що це не україно-російський конфлікт, а це глобальна загроза світовій безпеці».


Своєю чергою Голова Сенату Конгресу Республіки Колумбія М. Ліскано Аранго наголосив на міцних відносинах між Україною та Колумбією. Він підкреслив, що парламент відіграє важливу роль у розвитку його країни.
Крім того, щоб активізувати міжпарламентський діалог, А. Парубій та М. Ліскано Аранго дійшли згоди в доцільності сформувати найближчим часом україно-колумбійські групи дружби парламентаріїв у законодавчих інституціях України та Колумбії.


У зустрічі взяла участь голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.