«Голос України» писав (20 квітня) про проблеми, які може створити новий порядок проїзду перехрестя з круговим рухом. Із 28 квітня на будь-якому такому перехресті пріоритет має той транспортний засіб, який здійснює рух колом. Проте досі уряд не вніс зміни до Правил дорожнього руху, а дорожні служби не замінили відповідні знаки на перехрестях з рухом по колу.


Щоб уникнути непорозумінь начальник Управління безпеки дорожнього руху Іван Прохоренко пояснив, як водіям слід поводитися на такому перехресті, щоб не потрапити в аварію. За його словами, під час проїзду перехрестя з круговим рухом, водій обов’язково повинен керуватися дорожніми знаками пріоритету. Якщо такі відсутні, то в такому разі всі автомобілісти повинні знати: нині згідно з прийнятим законом перевагу мають транспортні засоби, що рухаються по колу, а ті машини, які планують в’їхати на нього, повинні поступитися їм дорогою.


Якщо ж установлено дорожні знаки, що визначають іншу організацію дорожнього руху на такому перехресті (головна дорога не по колу), під час проїзду потрібно обов’язково керуватися такими.


Не зайвим буде згадати і те, що парламентарії ініціюють нові зміни до правил дорожнього руху. Цього разу пропонується закріпити правило, за яким всім водіям буде дозволено здійснювати правий поворот на червоне світло світлофора за умови, що транспортний засіб не буде заважати проїзду перехрестя тим, хто рухається ним на зелене світло, або пішоходам, які переходять вулицю (законопроект № 6443). Також цим законопроектом передбачено надання дозволу здійснювати лівий поворот на червоне світло за умови, що перехресна дорога є одно-сторонньою, якщо ці дії не створюватимуть перепон іншим учасникам руху.