Фрегат Військово-Морських сил Збройних Cил України «Гетьман Сагайдачний» вийшов із ладу одразу після ремонту. Як повідомили у військовій прокуратурі Південного регіону, проблема — у дизельному двигуні. Незважаючи на порушення умов контракту, підприємство-підрядник із Миколаївської області не усунуло дефекти за гарантією протягом погодженого терміну.

Враховуючи можливі негативні наслідки для боєздатності ВМС ЗСУ та з метою усунення порушень закону військова прокуратура звернулася до суду з позовом про стягнення штрафних санкцій в інтересах держави на суму 668 тисяч гривень. Судовий розгляд справи триває.

«Командування ВМС ЗС України разом із органами прокуратури вживає заходів із відшкодування збитків, завданих діями одного з підприємств Миколаївської області. Крапку тут має поставити суд», — наголосили у ВМС України.

Нагадаємо: найбільший корабель України «Гетьман Сагайдачний» відправили на техогляд у плавучий док Чорноморського (колишнього Іллічівського) судноремонтного заводу в травні цього року. Флагману почистили нижню частину, оглянули конструкції й корабельне обладнання. На це з бюджету виділили 14,5 мільйона гривень. У Чорноморську корабель ремонтували вперше. До роботи долучився й особовий склад фрегата. Разом із фахівцями заводу вони перевірили технічний стан обладнання.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.