Останню добу (станом на ранок 23.05) на Донбасі бойовики понад 60 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку окупанти випустили майже три десятки 120-мм мін поблизу Павлополя. Також велися обстріли з різних видів озброєння біля Красногорівки, Широкиного, Тарамчука та Мар’їнки.

Напружена ситуація і на донецькому напрямку. В районі Опитного російські найманці лупили з «Градів». Також залишається складною ситуація у південному та східному передмістях Авдіївки, де терористи вночі інтенсивно обстрілювали наші позиції з мінометів. Крім того, вони вели вогонь неподалік від Невельського та біля Зайцевого. Неспокійно й на луганському напрямку. Обстріли велися поблизу Малинового, Валуйського, Станиці Луганської та Донця.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації ДАП): «Обстріли не припиняються. Останніми днями навіть посилилися. Вночі орки били з мінометів 120-го і 80-го калібру, кулеметів, гранатометів. Вранці стало спокійніше, лише чути стрілецьку зброю. Усі хлопці живі й здорові. Складна ситуація у наших побратимів, які обороняють Авдіївку. Вночі окупанти накрили їх «Градами». Також активно вони використовують танки, БМП. Луплять з гаубиць навіть вдень. На ОБСЄ взагалі не звертають увагу. Хлопці тримаються. Є поранені».

За даними групи «Інформаційний спротив», на окупованій Луганщині зафіксовано рух колон техніки РФ. «В одній колоні йшли чотири «КамАЗи», вантажівка-«довгомір», мікроавтобус, два БТР-80. Вантажівки були затентовані. У другій колоні йшли два «Урали» і до 10 позашляховиків та мікроавтобусів, а також ГАЗ-66», — йдеться у повідомленні групи.

Олександр БРОНСЬКИЙ.