Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун представив трудовому колективу нового керівника Львівської залізниці Івана Груника (на знімку), обраного на цю посаду під час відкритого конкурсу.

Іван Груник закінчив Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту та Українську академію залізничного транспорту за спеціальностями «Локомотиви» й «Економіка», є кандидатом технічних наук. Пройшов шлях від помічника машиніста до заступника начальника залізниці. Також обіймав посаду заступника голови Львівської ОДА. Він — один із найдосвідченіших менеджерів залізничного транспорту.

Як розповів Войцех Балчун, протягом року у львівську філію «Укрзалізниці» інвестують 2,5 млрд. грн., які буде спрямовано на розвиток інфраструктури та оновлення рухомого складу. Йдеться про завершення спорудження Бескидського тунелю, реконструкцію відрізка магістралі Львів—Стрий—Чоп та капітальний ремонт залізничних колій. Інвестиції дадуть змогу Львівській залізниці придбати шість нових пасажирських вагонів, модернізувати 36 локомотивів та капітально відремонтувати чотири електровози та тепловоз.

Новий керівник Львівської залізниці Іван Груник серед пріоритетів назвав покращення пасажирських перевезень. Заплановано збільшити кількість поїздів до Карпат. Для інтенсивного розвитку туризму відкриють нові сполучення до Івано-Франківська та Рахова, а поїзд Київ—Солотвине прибуватиме на кінцеву станцію на дві години раніше.

Львівська залізниця — це своєрідні ворота в Європу. Тому нове керівництво «Укрзалізниці» і далі сприятиме розвитку цього регіону.

Богдан КУШНІР.

Львів.