Останню добу (станом на ранок 24.05) терористи на Донбасі понад 50 разів обстріляли наших військових. На маріупольському напрямку незаконні збройні формування з мінометів гатили по Широкиному, з гранатометів — по Талаківці, Гнутовому та Водяному. З кулеметів ворог до опівночі обстрілював Новоолександрівку та Новозванівку. На донецькому напрямку найнапруженіша ситуація поблизу Авдіївки. Бойовики там обстріляли наші опорні пункти з РСЗВ «Град» та 120-мм мінометів. Під час цього обстрілу декілька реактивних снарядів вони випустили по житловому сектору Авдіївки, внаслідок чого один місцевий мешканець був поранений, 4 приватні будинки зруйновано вщент, ще більше десятка житлових споруд пошкоджено. Пізніше на цій ділянці терористи двічі вдарили з потужних систем ствольної артилерії калібру 152 мм. Неспокійно й на луганському напрямку. Там терористи лупили поблизу Новоолександрівки, Новозванівки, Кримського та Валуйського.


Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація у нашому секторі непроста. Бойовики вночі знову застосували «гради». Обстріли ведуть зі старого терміналу аеропорту.

Працювали короткими серіями з невеликим інтервалом. Схоже, курсанти стріляють, оскільки влучність не дуже. На жаль, не можемо відповісти їм гідно, адже перемир’я ніхто не скасовував. Вони це знають, тому і почуваються самовпевнено. Аби ж тільки по нас стріляли, а то гатять по житловому сектору Авдіївки. Дуже часто обстрілюють і свої позиції, щоб нас звинуватити. Якщо підсумувати, то воюємо з підступним ворогом — РФ. Однак настрій у хлопців бойовий, оскільки перемога за нами».


Міністр оборони України Степан Полторак заявив учора ЗМІ, що не бачить тенденції до того, що Росія почне виконувати Мінські угоди. «Загальна кількість наших загиблих від початку року — майже 100. Кількість завезеної техніки свідчить про те, що Росія не планує виконувати Мінські домовленості. Я не бачу тенденції до того, що Росія хоче виконати хоча б перший пункт цих домовленостей. Плюс ще розгортання військ на кордоні, збільшення угруповання в Криму свідчать про недружнє ставлення. А також про те, що небезпека недружнього ставлення до України не зникла, — заявив він.