Перший у державі офіс «Вартового прийому громадян» відкрито у головному управлінні Національної поліції області.

 

 

Завдяки новації, запровадженій за ініціативою керівника обласної поліції Юрія Педоса, мешканці отримали можливість звертатися до правоохоронців з вирішення наболілих питань чи подання заяв або скарг протягом 12 годин — з восьмої ранку до восьмої вечора. Вартовий чергуватиме в офісі навіть у вихідні.


— Досі прийом громадян здійснювався у визначені графіком дні і години, — каже Юрій Педос. — Це було незручно для тих, хто мав необхідність поспілкуватися з керівництвом поліції. Якщо відверто, не всі встигали у визначений час повідомити про те, з чим прийшли до правоохоронців. Бувало, поверталися, так і не потрапивши на прийом. Ми вирішили змінити ситуацію. Тепер у спеціально обладнаній кімнаті постійно чергуватиме працівник поліції у званні офіцера. Він вислуховуватиме відвідувачів, а потім доводитиме суть їхніх звернень до відома керівництва. Далі їх передаватимуть для вирішення по суті відповідальним особам.


Головний поліцейський області уточнює, що не варто плутати нововведення з черговими частинами. Вони, як і раніше, цілодобово приймають звернення. Запровадження такого офісу не скасовує графіки прийому громадян керівництвом поліції.

Фото надано автором.