Цими вихідними столиця відзначатиме своє 1535-річчя. Свято розпочнеться 25 травня на Софійській площі з культурно-мистецького проекту «День Києва на Софії». Це буде феєрія музики, танців і квітів. На головній музичній сцені виступлять колективи аматорів і професіоналів у рамках танцювальних конкурсів. 27 травня заплановано проведення Дня вальсу, а 28 — Дня українського танцю.

Загалом до Дня Києва обіцяють 30 загальноміських святкових заходів у центрі столиці та 150 у районах.

 


Також у суботу, 27 травня, відбудеться урочиста хода від парку Шевченка до Софійської площі. Тут хор та всі охочі виконають гімн Києва і сподіваються перевершити рекорд 2015 року, коли масове виконання пісні «Як тебе не любити, Києве мій» потрапило до Книги рекордів України. Урочисто День Києва відкриється о 17:00 на сцені на Софійській площі. Тут о 16:00 відбудеться концерт за участю відомих українських артистів.


Цікавинкою програми в День Києва на Софійській площі стане унікальний арт-об’єкт — ексклюзивний металевий «торт бажань». Його висота становитиме 11 метрів, і всі охочі зможуть залишити на ньому свої побажання українській столиці.


Тим часом на дитячу аудиторію чекає Міжнародний фестиваль творчості «Сонячний каштанчик». Він триватиме з 25 по 29 травня на кількох локаціях: парк «Інтернаціональний», Національний музей архітектури та побуту України в Пирогові, Міжнародний центр культури і мистецтв Федерації профспілок України і Софійська площа.


Із 26 по 28 травня на Львівській площі та у сквері навколо пам’ятника Анні Київській втретє відбудеться Міжнародний фестиваль мистецтв «Anne de Kіev fest». А 26 травня ввечері фестиваль розпочнеться з вистави «Ярославна, королева Франції». У наступні дні киянам подарують оперний концерт «Чотири королеви», оперу «Анна Ярославна» та фільм «Ярослав Мудрий».


Заплановані урочистості і на Контрактовій площі, у Маріїнському парку тощо.


Звісно, відбудеться і щорічний фестиваль морозива. А ще на киян і гостей столиці очікують найрізноманітніші спортивні змагання. Насиченими будуть і святкові програми в районах міста.

Фотоетюд Юрія ПЕРЕБАЄВА.