За інформацією прес-центру штабу АТО, російські бойовики продовжують обстрілювати позиції ЗС України. За добу (дані на ранок 25.05) противник 50 разів відкривав вогонь по позиціях наших захисників уздовж усієї лінії розмежування.

Найгарячішим був приморський напрямок. Понад половину фактів порушення терористами режиму припинення вогню (27) було зафіксовано на цій частині фронту. Ворог обстрілював оборонні укріплення ЗСУ з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів (122 мм і 82 мм), гранатометів різних модифікацій, стрілецької зброї, озброєння БМП.

На донецькому напрямку противник 17 разів відкривав вогонь. Найнапруженішою ситуація залишається на околицях Авдіївки, де бойовики кілька разів били по наших позиціях із систем залпового вогню «Град». Деякі снаряди влучили і в житловий квартал, розташований на південній околиці цього населеного пункту. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. На інших ділянках донецької лінії зіткнення противник неодноразово застосовував артилерію, міномети, гранатомети й стрілецьку зброю.

На луганському напрямку було лише шість ворожих обстрілів. Терористи відкривали вогонь по українських воїнах з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а також з озброєння БТР.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, у бойовиків уже не вистачає людей. Отож через неукомплектованість «підрозділів» істотно зросло фізичне навантаження на особовий склад, що призводить, зокрема, і до психічних розладів. Із цієї причини керівництво ЗС РФ наказало командувачам російських військових округів прискорити формування й відправку команд сержантського й рядового складу для комплектування терористичних збройних формувань «ЛНР»/«ДНР».

Влад СЕМЕНЧУК.