На Прикарпатті відбулися змагання обласного етапу ХІ Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Для участі прибула 21 команда-переможець з районів області, щоб продемонструвати свої уміння, навички та морально-бойові якості (на знімку).

Розпочався захід маршем юних патріотів. У парадних одностроях з емблемами, прапорами, хоругвами роїв похідним строєм з Вічевого майдану вони попрямували до пам’ятника Івану Франку, де їх привітав директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Віктор Кімакович. Він побажав молоді міцного духу, наснаги та перемоги в нелегких змаганнях. Присутні стали свідками показових виступів вихованців Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату. Потім учасники гри «Джура» переїхали на базу Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді у село Рибне Тисменицького району. Продовжили програму цікаві конкурси та вікторини, у яких школярі продемонстрували сміливість, витримку, спритність, кмітливість та вміння працювати в команді.

Молодь з успішним завершенням нелегких випробувань привітав директор згаданого центру Михайло Косило. Переможцям вручили грамоти департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА й обласного військового комісаріату та побажали успіхів на загальнонаціональному етапі.

За підсумками гри перемогу здобули команди Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату обласної ради (І місце), Молодківської школи Надвірнянської районної ради (ІІ місце), Угринівського НВК Тисменицької районної ради (ІІІ місце).

Галина БРУХАЛЬ.

Фото Миколи МАЦЮКА.

 

 

ДОВІДКОВО

Джура — так в XVІ—XVІІІ століттях в Україні називали зброєносця, учня козацької старшини. Зазвичай джурами були юнаки. Разом з козаками вони ходили в походи, брали участь у боях. Джура — перське слово, що означає «товариш», в українську мову потрапило як запозичення з тюркської.