Понад 200 учасників творчих колективів з Молдови, Латвії, Румунії та Білорусі, а також з Вінницької, Чернівецької та Житомирської областей, презентували національні культури і традиції своїх регіонів на міжнародному фестивалі «Всі ми діти твої, Україно!», що відбувся у стародавньому містечку Шаргород на Вінниччині.

Три храми райцентру Шаргород — православний Свято-Миколаївський монастир, католицький костел Святого Флоріана та єврейська синагога — внесено до переліку «Семи чудес Вінниччини». Завдяки їм за населеним пунктом закріпилася назва містечка трьох культур. Тут тісно сплелися долі людей різних національностей. Попри відмінність культури і релігії, вони демонструють спільну любов до рідної України. На цьому наголосив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, який вітав учасників дійства.
Символічно, що у рік наближення України до Європи, на фестиваль приїхали делегації двох країн ЄС — Латвії і Румунії, а також близькі сусіди з Білорусі й Молдови. На спільній сцені професійні та аматорські колективи демонстрували мистецтво своїх культур. Перед тим вони пройшли маршем (на знімку) головною вулицею міста. 



 

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.