Ситуація на лінії зіткнення залишається складною. За інформацією прес-центру штабу АТО, за добу (дані на ранок 26.05) проросійські бандформування 57 разів відкривали вогонь по підрозділах українських захисників, дедалі частіше й активніше використовуючи при цьому важке артилерійське озброєння, застосування якого суворо заборонено Мінськими домовленостями.
Найбільша кількість обстрілів була на приморському напрямку. Тут ворог 29 разів застосував зброю проти наших воїнів. У хід ішли потужні артилерійські системи калібру 152 мм, міномети різних калібрів, озброєння танка й БМП, зенітні установки, великокаліберні кулемети й піхотне озброєння.
Під час цього обстрілу Красногорівки кілька ворожих мін влучили в житловий квартал поблизу міської лікарні. На щастя, ніхто не постраждав.
На донецькому напрямку було зафіксовано 26 фактів обстрілів. Найнапруженішою ситуація залишається на околицях Авдіївки. Тут ворог бив по оборонних укріпленнях українських захисників з мінометів, реактивних систем «Град», 122 мм артилерії, гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї.
На луганській ділянці фронту бойовики лише двічі застосовували зброю, обстрілявши оборонні укріплення в районі селища Нижньотепле зі стрілецької зброї й відкривши вогонь із гранатометів по наших позиціях біля Кримського.
За даними групи «Інформаційний спротив», керівники донецьких бойовиків заборонили командирам «підрозділів» допускати на позиції осіб із числа колишніх «військовослужбовців» цих частин. У наказі вказано на нещодавній випадок, як колишній «ополченець» після візиту на позиції і розпиття спиртних напоїв з бойовиками відкрив вогонь із кулемета убік позицій ЗСУ. У результаті вогню у відповідь, який відкрили наші захисники, сам стрілець і кілька бойовиків, які не встигли сховатися, дістали важкі поранення.