Окупанти останню добу (станом на ранок 29.05) здійснили понад 50 обстрілів. За даними прес-центру АТО, на донецькому напрямку бойовики гатили по наших військових в Авдіївці, Пісках, Зайцевому. На луганському напрямку неспокійно було поблизу Катеринівки, Кримського, Троїцького. Бандити здебільшого використовували гранатомети, стрілецьку зброю, міномети та озброєння БМП.
Складна ситуація на маріупольському напрямку. З важких мінометів та гранатометів російські найманці били по околицях Красногорівки, яка напередодні здригалася від потужних обстрілів із «Градів» і танків. Нагадаємо, на вихідних внаслідок атаки на житлові квартали поранення дістали троє місцевих. Зруйновано поліклініку, школу, п’ятиповерховий житловий будинок. Ще майже 30 будівель пошкоджено. Це найзухваліший обстріл міста за весь час проведення АТО. Гаряче було і поблизу Чермалика, Широкиного, Водяного, Павлополя, Гнутового, Новотроїцького.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ситуація загострюється. Вночі орки знову використовували САУ 152-го калібру, міномети, великокаліберні кулемети, гранатомети. Обстріл тривав майже до ранку. Добряче їм відповіли. Зараз вони там рахують своїх убитих. На щастя, усі наші хлопці живі й здорові. Щоправда, опорнику дісталося. Як тільки буде нагода, відремонтуємо й облаштуємо інші позиції. Складна ситуація і в Красногорівці. Там по наших хлопцях гатять з важкого озброєння. Є багато поранених, зокрема й серед місцевих жителів. Додати нічого».
Начальник поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін заявив учора ЗМІ, що до Красногорівки направлено спецпідрозділ КОРД. За його словами, бійці надаватимуть допомогу місцевим мешканцям, а також посилять охорону громадського порядку й охоронятимуть зруйновані адміністративні будівлі. «В самому місті серед населення паніки немає. Ситуація повністю під контролем поліції та військових», — повідомив він.