Івано-Франківська область посідає останнє місце в Україні за темпами сівби гречки. Про це на галузевій нараді повідомив начальник відділу виробництва та переробки продукції рослинництва, садівництва департаменту агропромислового розвитку ОДА Дмитро Гофмейстер. Головна причина цього — цьогорічні холоди під час посівної. Однак ще впродовж двох тижнів аграрії можуть наростити площі під гречку, аби досягти показників минулого року на рівні 1 тис. 345 га.


За словами директора профільного департаменту Івана Андріїшина, сівба теплолюбивих культур, зокрема, кукурудзи, сої, гречки можна здійснювати до середини червня. Тому місцеві сільгоспвиробники нічого не втратили.

Радше, навпаки, вберегли посіви від морозів. Отож останнє місце у цьому разі не є негативним показником. Варто додати, що низькі температурні показники у квітні—травні, а також опади у вигляді снігу не вплинули на посіви ранніх зернових культур у цілому. Проте від заморозків постраждало до 30 відсотків кісточкових фруктових дерев, таких як черешня, вишня, абрикос. Загалом, на даний час, на Прикарпатті засіяно понад 96 відсотків площ сільськогосподарських угідь. Місцевим господарникам залишилось обробити ще до 10 тисяч гектарів ріллі.

Івано-Франківська область.