У стінах альма-матер — Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка — цієї суботи вирував фестиваль «Журналістська весна». Щороку він збирає випускників, викладачів і студентів, проте цьогоріч було кілька причин для святкування — 70-річчя медійної освіти в Україні (саме з 1947-го в закладі почали навчатися майбутні журналісти) та 50-річчя «Журналістської весни».

 

 

 

Тож і не дивно, що на свято прийшли і сивочолі ветерани журналістської справи, і ще юні початківці, які зовсім нещодавно закінчили цей славетний заклад. Та, як зазначив директор Інституту Володимир Різун (на знімку ліворуч), усіх їх там раді бачити і вітати. Тим часом ректор Київського національного університету Леонід Губерський (на знімку праворуч), який уже багато років очолює один із найголовніших вишів країни, згадав про відомих особистостей, котрі стояли біля витоків інституту журналістики, зокрема Дмитра Прилюка, Анатолія Москаленка, та закликав об’єднуватися. Загалом тема об’єднання була ейтмотивом зборів. Це й зрозуміло, бо хоч нині звучить багато роз’єднавчих речей, тут зібралися випускники різних років і навіть різних епох, проте у них є спільне — любов до своєї альма-матер. Так само має бути і в країні, наголосив ректор. Було зачитано також привітання Президента України, а кращі із кращих випускників отримали почесні нагороди.


У залі для присутніх працювали майстерні, виставка архівних фото тощо. До речі, віднедавна в інституті діє віртуальний музей, і всі, хто має якісь ексклюзивні речі, пов’язані з вишем, можуть його поповнити.


Вл. інф.


Фото Andrіy Brygіda/Facebook.