У селі Глухів Сокальського району на зустрічі з колективом шахти "Степова" міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик представив концепцію реформування вугільної галузі країни до 2020 року.

 

Найприємніша новина -- шахти не банкротуватимуть і закриватимуться. Нова програма передбачає збільшення видобутку газової групи вугілля, бо такі потреби енергетики України.

 

Шахти мають стати бездотаційними, самодостатніми та прибутковими. Паралельно повинні вирішуватися соціальні та екологічні проблеми шахтарських регіонів.

 

"Плани грандіозні, -- заявив міністр Ігор Насалик, -- за 14 місяців в Україні не має бути збиткових шахт".

 

Що для цього робить уряд. Протягом року з державного бюджету виділено 1,8 млрд. гривень на нове обладнання для 29 шахт, 200 мільйонів гривень -- на закупівлю засобів захисту. На оновлення шахти "Степова", на якій нещодавно трапилася трагедія, що сколихнула всю країну, передбачено 228 млн. грн.

 

Ще одна новина: протягом року зарплата гірників зросте удвічі.

 

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик та голова Львівської ОДА Олег Синютка провели з трудовим колективом шахти "Степова" непросту, але відверту і щиру розмову, нічого не приховуючи і не прикрашаючи. Діалог про шахтарське життя виявився корисним для обох сторін.

 

Богдан КУШНІР.

 

Львівська область.

 

Голос України