За останню добу (станом на ранок 30.05.) бойовики понад 50 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку терористи гатили з важких артилерійських систем поблизу Красногорівки. З гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь у районі Павлополя, Гнутового, Чермалика, Новотроїцького, Тарамчука, Березового й Талаківки. Поблизу Павлополя били з мінометів калібру 82 мм, а неподалік Талаківки — з озброєння БМП.


На донецькому напрямку найчастіше російські найманці вели вогонь у передмісті Авдіївки, де декілька разів використовували міномети калібру 120 мм, 82 мм, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Окрім того, під обстрілами з 82-мм мінометів, БМП та піхотного озброєння неодноразово опинялись опорні пункти в районі Луганського на Світлодарській дузі. Також з мінометів вівся обстріл поблизу Зайцевого, Верхньоторецького та Пісків. Неспокійно й на луганському напрямку. Там терористи лупили неподалік Кримського, Новозванівки, Новоолександрівки, Катеринівки та станції Донець.


Бойовики обстріляли сільгосппідприємство «Бахмутський аграрний союз» у населеному пункті Новолуганське. Таку інформацію учора повідомила українська сторона СЦКК. «Бандформування застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю великого калібру. Внаслідок влучання кількох 120-мм мін пошкоджено дві свиноферми. На одній з них сталася пожежа, яку вже ліквідовано. На щастя, серед працівників господарства постраждалих немає», — йдеться у повідомленні центру.