В Івано-Франківську віддали данину пам’яті воїнів-вертолітників. 29 травня 2014 року жахлива звістка про смерть шістьох прикарпатських бійців спецроти міліції сколихнула не тільки їхні родини, а й усіх жителів Івано-Франківщини. Трагедія трапилася поблизу гори Карачун, що на Донеччині. Тоді загинули шість військовослужбовців на чолі з генералом Героєм України Сергієм Кульчицьким та стільки ж наших працівників спеціальної роти міліції: Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Шарабуряк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк та Віктор Яков’як.
Ушанувати пам’ять полеглих на сході України бійців спецроти прикарпатської міліції, а також їхнього побратима Михайла Шемегінського, який загинув через тиждень після карачунської трагедії, до Меморіального скверу прийшли рідні та друзі військовослужбовців, громадські й політичні діячі, священнослужителі різних конфесій відправили поминальну панахиду. Опісля полеглих бійців пом’янули хвилиною мовчання, посадовці поклали квіти до підніжжя пам’ятників.
«Це були молоді, відповідальні й перспективні у службі хлопці, — згадує т. в. о. керівника Нацполіції в області І. Баб’юк, — які могли дослужитися до високих звань і посад, але, виконуючи службовий обов’язок, віддали життя за нашу єдину і неподільну Україну. Їхній подвиг завжди житиме в наших серцях. Вічна їм пам’ять і шана!»