Обстріли наших військових з боку бойовиків не вщухають. Хоч інтенсивність ворожих збройних провокацій вздовж усієї лінії розмежування дещо знизилась, все ж російсько-терористичні бандформування останню добу (станом на ранок 1.06) понад 40 разів застосовували зброю. Двічі, зокрема, й заборонені Мінськими угодами артилерійські системи. На маріупольському напрямку противник відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм, 82 мм і стрілецької зброї поблизу Красногорівки, Мар’їнки, Широкиного, Водяного, Павлополя, Березового та Чермалика.


На донецькому напрямку гаряче було біля Авдіївки, Верхньоторецького, Зайцевого і Троїцького. Там бандити застосовували піхотне озброєння. Неспокійно й на луганському напрямку.


Як повідомив учора речник штабу прес-центру АТО Антон Миронович, 1 червня (опівночі. — Авт.) набуло чинності чергове перемир’я. За його словами, напередодні сторони домовились про режим тиші на добу, щоб заходи на День захисту дітей відбулися спокійно. Заборона використання всіх видів зброї має тривати до опівночі 2 червня.


Утім, схоже, його дотримуватися знову будуть лише ЗСУ. «Не вдалось підконтрольним Росії формуванням у повному обсязі дотриматись обіцяного напередодні режиму тиші. Після опівночі кремлівські найманці двічі відкривали вогонь у районі Павлополя і Широкиного. Ці обстріли низької інтенсивності, вони в основному неприцільні, великої загрози для наших бійців не несли. Можливо, це можна списати на те, що бойовики недисципліновані або необізнані. Сподіваємося, все-таки, що вони будуть дотримуватися тиші», — повідомив він.