На Донбасі бойовики понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку зафіксовано найбільше порушень — 18. Бойовики гатили в районі Широкиного, Водяного, Чермалика, Талаківки, на підступах до Мар’їнки. За темної пори доби значно активізувались ворожі снайпери.


Відбувалися провокації й на донецькому напрямку. Терористи вели вогонь із ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів у районі Зайцевого. Близько півночі терористи обстріляли з мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів опорний пункт у південному передмісті Авдіївки. На луганському напрямку гатили з гранатометів та стрілецької зброї у районі Новозванівки, Новоолександрівки, Кримського.


Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Обстрілів дещо поменшало. Вночі орки здебільшого провокували нас стрілецькою зброєю. Важка зброя, на щастя, не використовувалася. Ми вогонь не відкривали, адже є чіткий наказ командирів про суворе дотримання режиму тиші. Втім, з таким підступним ворогом пильність не можна втрачати. Вони нині проводять ротацію. За інформацією нашої розвідки, важка техніка в них на передовій. Тому ми напоготові. Спілкуємося з побратимами, які перебувають поблизу Авдіївки. Вночі їх накрили мінами 82-го калібру. На щастя, усі хлопці там живі та здорові».