На контролі «Голосу України»: ремонт доріг

Луцьк:

Завершуються ремонтні роботи на волинській ділянці автошляху державного значення Н-17 Львів—Радехів—Луцьк. Проводяться вони, як відомо, за рахунок надпланових надходжень від митних платежів. Є надія, що незабаром вони розпочнуться і на іншій важливій магістралі Устилуг (держкордон)—Луцьк—Рівне. Гарантія цього — пожвавлення роботи Волинської митниці. 


Як розповів її начальник Віктор Кривіцький, за чотири місяці митниця забезпечила перерахування на ремонт доріг 230 мільйонів гривень, за травень орієнтовно додасть ще 100 мільйонів. Для порівняння: за весь минулий рік на ремонт доріг митниця перерахувала 168 мільйонів гривень.


Зазначимо: темпи зростання надходжень платежів на Волинській митниці за чотири місяці 2017 року становили 42 відсотки, а у травні — 47,9 відсотка. Такі показники, як зауважив Віктор Кривіцький (очолює митницю з 12 грудня 2016 року), досягнуто за рахунок того, що налагоджено тісну співпрацю із суб’єктами підприємницької діяльності, прискорено надання сервісних послуг і оформлення документів.


— Чи можна ще збільшити надходження?


— Усе залежить від пропускної спроможності пункту пропуску «Ягодин», — пояснює Віктор Кривіцький. — Коли 24 травня до нас приїжджав Президент Петро Порошенко, він порушив питання будівництва ще одного мосту через Західний Буг (нині там функціонує два). Якщо це трапиться, то пропускна спроможність переходу зросте вдвічі — і відповідно зростуть надходження.