Фестиваль української народної творчості «Степограй-2017» відбувся із надзвичайним успіхом у с. Карбівка Добровеличківського району на Кіровоградщині. Його учасниками та гостями стали кілька тисяч талановитих людей та шанувальників народної творчості з усіх куточків області та з багатьох місць України.


Усе село на два дні перетворилось на величезний творчий майданчик, святкову вітальню. Умільці вражали своїми талантами, вишуканими виробами та щирими українськими піснями й гумором. 

 

Натхненник і благодійник фестивалю директор СТОВ «Агрофірма «Зоря» Юрій Попелюх і сільський голова Карбівки Валентина Саакян із юними учасниками дитячого ансамблю «Карбівчаночка» (педагог-організатор Наталія Ісупова).

 

Народний майстер Микола Світайло навчав школяра з Кропивницького Єгора Матвєєва й інших охочих тонкощів гончарства.


Тішили гостей і виступи творчих та аматорських колективів Благовіщенського, Голованівського, Добровеличківського, Компаніївського, Новгородківського, Олександрівського та Світловодського районів, академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» Кіровоградської обласної філармонії, гуртів «Простір» (Чигирин) та «ТіК», співачки Ірини Федишин. Особливу радість від фестивалю отримували дітлахи, які розважались на безлічі атракціонів. І дорослі, і малі мали змогу не лише насолодитись прекрасним, а й поласувати вишуканими українськими стравами на будь-який смак, взяти участь у різноманітних майстер-класах, придбати неперевершені вироби народних майстрів.


З ініціативи директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини Валентини Животовської в рамках фестивалю провели ще й обласний семінар із сільського туризму в туристично-розважальному комплексі «Хутір «Козацька долина».

 

Творче подружжя Новікових Валентина Григорівна і Микола Леонідович із Липняжки та їхня маленька послідовниця Оленка Голоцван вражали всіх своїм вишуканим вишиваним вбранням, виготовленим власноруч.

Фото автора.

 

Довідково

Фестиваль «Степограй» заснований у 2008 році. У 2014-2016 рр. не проводився через війну на сході України. Цьогоріч, на численні прохання прихильників народної творчості, його організатори вирішили відновити захід.


Кропивницький—Карбівка.