За інформацією прес-центру штабу АТО, ситуація на лінії зіткнення залишається складною. За добу (дані на ранок 07.06) проросійські бандформування 85 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України.

Не припиняють загарбники обстрілювати й житлові квартали прифронтових населених пунктів.


На приморському напрямку бойовики 25 разів застосовували зброю проти українських воїнів. Противник переважно використовував стрілецьку зброю, гранатомети, на деяких ділянках — 82 мм міномети й озброєння БМП.


На луганському напрямку була найбільша кількість обстрілів. Тут терористи 32 рази відкривали вогонь проти українських захисників, використовуючи важке артилерійське озброєння. У хід ішли міномети калібру 120 мм і потужних артилерійських систем калібру 122 мм і 152 мм.


Ворог 28 разів відкривав вогонь на донецькому напрямку. Тут бандити активно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети різних модифікацій, міномети калібру 82 мм і 120 мм, танкових гармат. Крім того, бойовики обстріляли із зенітної установки житлові будинки одного із прифронтових населених пунктів на Світлодарській дузі. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.


Однак на тлі всього цього, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей організовує «роботу» кореспондентів інформаційних агентств російських «Lіfe News» і телеканалу «Росія-1» для підготовки спеціальних пропагандистських репортажів з метою дезінформації суспільства і посилення інформаційно-психологічного впливу на населення регіону.


Зокрема, на передових позиціях підрозділів сепаратистів для підготовки провокаційних сюжетів «про порушення Мінських домовленостей підрозділами ЗС України» вказані агентства проводили зйомки постановочних відеороликів за участю перевдягнених бойовиків, які зображали військовослужбовців сил АТО. При цьому для переконливості було проведено зйомку на кшталт «знищення українською артилерією будинку». Насправді вибухи готував і здійснював саперний підрозділ бойовиків.