Традиційно своє професійне свято працівники ЗМІ Волині розпочали в кафедральному соборі Святої Трійці, що в Луцьку. На прохання обласної організації Національної спілки журналістів України митрополит Луцький і Волинський УПЦ Київського патріархату Михаїл разом зі священнослужителями храму провів заупокійну літію за тими журналістами, які відійшли у вічність, та молебень за здоров’я живих.

Журналісти біля меморіальної дошки Полікарпу Шафеті.

Митрополит, зокрема, зазначив: «Тепер праця газетяра вимагає не тільки правдивості, а й відваги. Адже час від часу журналісти піддаються залякуванню, нападам і навіть гинуть від тих, кому небезпечна правда. Але дар слова — Господній дар, і хто його одержав від Всевишнього, ним повинен і служити — Богові й ближньому».
Опісля цього журналісти поклали квіти до меморіальної дошки на будинку, де колись жив багаторічний голова обласної спілчанської організації, головний редактор обласної газети «Волинь-нова» («Радянська Волинь») Полікарп Шафета.
Завершилося святкування проведенням обласної журналістської конференції «Волинська журналістика: виклики сьогодення». Захід відбувся в науковій бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. У ньому, окрім працівників ЗМІ, взяли участь студенти — майбутні журналісти та їхні викладачі, а також представники влади. Учасники затвердили меморандум «За чесну журналістику», в якому закликали колег бути максимально об’єктивними та правдивими.


Фото автора.