Щойно температура води сягне 18 градусів, офіційно запрацюють столичні пляжі. А поки що заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв та генеральний директор КП «Плесо» Денис Пікалов прозвітували про підготовку до пляжного сезону. За їхніми словами, уже підготовлено 11 муніципальних пляжів. Посадовці також зазначили, що три пляжі отримали міжнародну оцінку якості «Блакитний прапор», а це означає, що вони відповідають європейським стандартам. Ідеться про пляжі «Дитячий», «Золотий» та «Пущу-Водицю».
А загалом купатися можна у Дніпровському районі на пляжах «Молодіжний», «Венеція», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Дитячий», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний»; в Оболонському на «Вербному» і «Пущі-Водиці»; у Деснянському готовий пляж «Чорторий».
За словами Пантелеєва, також у столиці підготовлено 17 зон відпочинку біля водних об’єктів. Окремо Пантелеєв зупинився на оновленому цього року парку спецтехніки КП «Плесо» — придбано понад десяток автомобілів для догляду та прибирання пляжів. А пляжний патруль на сьогодні укомплектовано 120 рятувальниками.
Посадовець також запевнив, що на території пляжів на Гідропарку працює система збору стоків, яка дає змогу не забруднювати водоймища.

Вл. інф.