Учасники мітингу, який відбувся в суботу в Донецьку, закликали створити «Східний фронт». Загалом на площі Леніна зібралися кілька десятків осіб із георгіївськими стрічками, деякі — в одязі, який імітував форму Великої Вітчизняної війни. Промовці зазначали, що збираються створювати загони самооборони, щоб допомагати міліції «захищати регіон від «бандерівців». Запис бажаючих тривав просто на площі.

Тим часом будівлю обласної державної адміністрації продовжували зміцнювати і в суботу. Із тильного боку заварювали металевими листами вікна першого поверху. Виглядало так, що робітники не поспішали: працював один газозварювальник, а ще двоє стояли неподалік.

Ознак штурму будівлі кореспондент «Голосу України» не помітила. Зате помітила групу із двох десятків чоловіків спортивної статури біля громадської приймальні обласної організації Партії регіонів — вона розташована навпроти облдержадміністрації. Один із молодих людей розбив телефон журналістці Вероніці Касьян, коли та знімала конфлікт між групами «спортсменів». Міліція з’явилася одразу — площу добре охороняють, але коли кореспондент «Голосу України» фотографувала спілкування потерпілої із міліцією та нападником, один із правоохоронців заборонив робити знімок: «Я на службі, мене не можна фотографувати». Утім, після того, як автор зателефонувала до керівника відділу зі зв’язків із громадськістю обласного управління міліції, співробітник міліції перестав перешкоджати журналісту.

Донецька область.

Біля офісу Партії регіонів — чоловіки спортивної статури, потерпіла журналістка та міліція.

Фото автора.