До суду для розгляду по суті скеровано 68 обвинувальних актів, із них три — протягом травня. Таку інформацію днями ЗМІ повідомив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.
«На 30 квітня ми мали рішення судів щодо 16 осіб, переважно — на підставі угоди, коли обвинувачений не має конфронтації зі слідством. Але важливими є вироки за масштабними справами, як от справа Онищенка, яку ми нещодавно передали до суду. Я розумію, що нас критикують за те, що ми нікого не посадили. Але ми постійно намагаємося донести, що ми не саджаємо — це справа суду. Деякі справи взагалі не рухаються в судах — лежать там по 12—14 місяців. І це свідчить про те, що необхідно продовжувати судову реформу та створювати спеціалізований антикорупційний суд», — зазначив він.
Тим часом, Солом’янський районний суд міста Києва продовжив учора розгляд справи Романа Насірова. Служителі Феміди мають встановити, чи порушував екс-голова ДФС умови звільнення під заставу. За версією слідства, Насіров не здав один із закордонних паспортів, а також паспорт громадянина Великої Британії. Під час судових слухань прокурор підтвердив, що інших умов звільнення із СІЗО під заставу Насіров не порушував. Термін запобіжного заходу щодо обвинувачуваного збігає 26 червня.
Нагадаємо, 2 березня детективи вручили Р. Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування «газової справи Онищенка» за епізодом про незаконне надання відтермінування з оплати ренти компаніями—учасниками корупційної оборудки. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму 2 млрд. гривень.