Центр місцевого самоврядування відкрився у Дніпрі на вулиці Європейська, 10а. Тут допомагатимуть розвиватися вже існуючим громадам і таким, що тільки збираються об’єднатися. До роботи вже приступила команда експертів: юристів, фахівців з децентралізації та регіональної політики, культури, охорони здоров’я. Тут можна отримати будь-яку консультацію з приводу децентралізації, а також взяти участь у семінарі, долучитися до грантової програми.

 

На відкриття центру завітав віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко. «Дніпропетровщина вкладає інвестиції в людей, в інфраструктуру, європейську перспективу країни, — зазначив він. — Основне завдання — показати нову якість життя, нові соціальні об’єкти та сервіси. Реформа децентралізації — це зміна системи управління, можливість залучити нових лідерів, дати їм нові можливості. Головне — створити базу, яка об’єднуватиме країну на рівні громад».


У церемонії відкриття також взяв участь комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та переговорів Йоганнес Ган, який зауважив, що ЄС підтримуватиме нашу країну й надалі у відкритті подібних центрів. Очікується, схожі заклади з’являться у 24 областях нашої країни. На розвиток об’єднаних громад ЄС виділив 200 мільйонів євро.

Дніпропетровська область.