На Вінниччині за кошти обласного і місцевих бюджетів літнім відпочинком буде охоплено майже 26 тисяч дітей, на 5,2 тисячі більше, ніж торік. Для проведення оздоровчої кампанії у місцевих скарбничках передбачено майже 24 млн. грн., ще 8,5 млн. надійде з обласного бюджету.
— Видатки на літній відпочинок та оздоровлення дітей збільшено в усіх районах області, — зазначив директор департаменту фінансів Вінницької ОДА Микола Копачевський. — Порівняно з минулим роком місцеві бюджети нададуть дітям грошей більше на 26,1 відсотка, в обласному бюджеті аналогічна цифра сягне майже 33%.
Початок літньої кампанії ознаменувався проведенням масштабного заходу — дитячо-юнацького фестивалю під девізом «Будь молодим — живи активно!». Дійство відбувається в оздоровчому закладі «Казкова долина». В ньому беруть участь представники майже всіх районів області. Усе це спрямовано на утвердження здорового способу життя. Керівник обласного департаменту соціальної та молодіжної політики Наталія Заболотна, а названа структура є організатором фестивалю, нагадала його учасникам, що найбільш активні отримають запрошення до обласного молодіжного табору-форуму «Молодь Вінниччини — вагома інвестиція в майбутнє».