На Прикарпатті 35 офіцерів запасу, випускників військових кафедр вищих навчальних закладів, уже зголосились до війська. Загалом по всій Україні у червні мають призвати тисячу «запасників». План Івано-Франківщини — 43 особи.
Про особливості цього призову журналістам розповів воєнком обласного військового комісаріату Володимир Ярмошук. За словами полковника, на службу кличуть і чоловіків, і жінок, яким не виповнилося 43 роки. Офіцери здобуватимуть військові навички 18 місяців. У зону бойових дій їх не направлятимуть.
Також воєнком повідомив, що так само, як і строковики, випускники вишів проходитимуть обов’язковий медичний огляд на визнання придатними до служби. Відтермінування здійснюватиметься за рішенням атестаційної комісії обласного військкомату на підставах: за станом здоров’я, сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності, для здобуття освіти. Якщо дипломовані офіцери не з’являться за викликом у військкомат, то нестимуть відповідальність згідно з законом. Наразі серед прикарпатських призовників запасу жінок немає.

Івано-Франківська область.