Останню добу (станом на ранок 09.06) бойовики понад 40 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку вони застосовували 120 мм міномети біля Широкиного та Водяного. Ввечері били зі 152 мм артилерійських систем у районі Сартани. З мінометів калібру 82 мм із західних околиць тимчасово окупованого Донецька противник здійснював обстріли в районі Мар’їнки та Красногорівки.
Донецький напрямок залишається найгарячішим. Противник бив по опорних пунктах у передмісті Авдіївки зі 120 мм і 82 мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів, танків та озброєння БМП. З мінометів калібру 82 мм найманці здійснювали обстріли в районі Зайцевого, Верхньоторецького, Кам’янки, Майорська, Луганського, Пісків і Невельського. На луганському напрямку ситуація відносно стабілізувалася, проте ворожі обстріли не припиняються. Зранку окупанти двічі били зі 120 мм мінометів по позиціях неподалік Трьохізбенки. Неспокійно було й біля Нижньотеплого, станції Донець та Попасної.
«Вдень під час одного з ворожих обстрілів захисників Мар’їнки під вогонь бойовиків також потрапили житлові квартали цього населеного пункту. Внаслідок обстрілу поранень зазнала 50-річна жінка. Ворог також здійснив потужний артилерійський обстріл околиць Сартани. Снаряди вибухнули у житловому секторі, де розташована комендатура Державної прикордонної служби України. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю, автомобілі та іншу техніку підрозділу. Семеро прикордонників дістали травми», — зазначив учора ЗМІ речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.