За інформацією прес-центру штабу АТО, ситуація в зоні проведення бойових дій залишається складною. За добу (дані на ранок 12.06) було зафіксовано 67 обстрілів наших позицій.


Супротивник неодноразово застосовував артилерійське озброєння, яке згідно з Мінськими угодами має бути відведене на певні відстані від лінії зіткнення. Втім, підконтрольні Росії озброєні банди на сході України не тільки нехтують будь-якими домовленостями про деескалацію конфлікту, а й продовжують час від часу бити по житлових кварталах прифронтових населених пунктів і завдавати шкоди важливим об’єктам інфраструктури.


Як повідомила українська сторона Спільного центру контролю й координації, уночі й у першій половині дня 12 червня бойовики обстріляли три населені пункти Донецької області.


У селищі Жованка (частина Зайцевого) у результаті обстрілу загорівся житловий будинок. У селищі Графське (Комсомольський) великокаліберний боєприпас вибухнув на дорозі поблизу житлового будинку. Також у результаті ворожого обстрілу пошкоджено гуртожиток студентів Лісового коледжу. І тільки завдяки щасливому випадку серед місцевих мешканців ніхто не постраждав.


У населеному пункті Ольгинка пошкоджено понад десять житлових будинків, а також — електропідстанцію. Як наслідок, більше ста приватних домоволодінь залишилися без світла. А напередодні окупанти обстріляли й вивели з ладу ще й насосну станцію Південно-Донбаського водоводу, позбавивши місцевих жителів води.


На приморському напрямку супротивник бив по наших укріпленнях з артилерії калібру 122 мм. Бандити також застосовували міномети, протитанкові ракетні комплекси, стрілецьку зброю й озброєння БМП.


На донецькому напрямку ворожі обстріли майже не вщухають на підступах до Авдіївки. Тут у хід ішли міномети й стрілецька зброя. У районі Пісків і Верхньоторецька ворог бив із гранатометів різних модифікацій і БМП.


На луганській ділянці фронту наші позиції також опинилися під інтенсивним вогнем супротивника. Тут терористи використовували гаубиці калібру 152 мм, міномети (82 і 120 мм), великокаліберні кулемети й гранатомети.