ІВАНО-ФРАНКІВСЬК:

На позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради депутатська більшість ухвалила рішення про готовність міста взяти участь в аукціоні, щоб викупити ПАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод». Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що це виробництво є інвестиційно привабливим проектом. За його словами, це підприємство зі 150-річною історією є стратегічним не тільки для міста, а й для країни. На ньому ремонтують локомотиви та вагони, а також збирають та ремонтують бронетехніку. Тому невипадково його включили у програму приватизації. Викуп підприємства допоможе не тільки його зберегти, а й створить інвестиційну зону в центрі міста. Завод прибутковий, на ньому працює 350 осіб із середньою заробітною платнею 5,400 грн.

 

Виступаючи перед колегами, очільник міста нагадав, що боротьба за це підприємство має давню історію: «Ми неодноразово адресували запити до Верховної Ради, бо розуміли, що цікавість до підприємства призведе до звичного фіналу: його куплять за заниженою ціною та поріжуть на металобрухт. Ми хочемо боротись за завод».


У свою чергу директор департаменту комунальних ресурсів Ігор Гриненько розповів, що завод належить до групи «Г», тобто до тих підприємств, пакети акцій яких мають стратегічне значення для держави та потребують індивідуального підходу. Стартова ціна заводу — понад 34 мільйони гривень. Позитивне рішення міської ради дасть можливість приступити до придбання пакета документів.