За інформацією прес-центру штабу АТО, ситуація в зоні проведення бойових дій залишається складною. Бойовики продовжують застосовувати зброю проти українських воїнів і обстрілювати житлові квартали прифронтових населених пунктів. За добу (дані на ранок 13.06) було зафіксовано 57 обстрілів наших позицій. Крім того, зафіксовано п’ять фактів, коли найманці били безпосередньо по житловому сектору. Більшість обстрілів окупантів відбулися в темний час доби.


На приморському напрямку супротивник бив по наших укріпленнях з 152-міліметрової артилерії, мінометів, гранатометів, стрілецької зброї й озброєння БМП.


На донецькій ділянці фронту найпотужніші ворожі обстріли випали на частку наших опорних пунктів, розташованих у південному передмісті Авдіївки й трохи на схід — біля селища Кам’янка. Там бандити вели вогонь із 120- і 82-міліметрових мінометів, танків, зенітних установок і піхотного озброєння. Кілька пострілів із 125-міліметрових танкових гармат кремлівські найманці вже традиційно зробили по житловому кварталу Авдіївки. Тільки дивом удалося уникнути жертв серед мирних мешканців міста.


А житлові будинки в селищі Зайцевому бойовики обстрілювали із великокаліберного кулемета. По позиціях же наших захисників у районі цього населеного пункту терористи стріляли з озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї різного калібру.


На луганському напрямку ворожі обстріли не вщухали ні вдень, ні вночі. Тут крім усього вже згаданого вище «комплекту» озброєння російські найманці ще використовували й протитанкові ракетні комплекси.


Важко очікувати від терористів дотримання домовленостей про припинення вогню, якщо вони навіть своє «командування» не те що не слухають, так ще й масово обкрадають. Як повідомив у себе на сторінці у Фейсбуці керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, представники російських військ і командування терористів змушені постійно розбиратися в «бойових підрозділах» із численними випадками крадіжок з метою подальшого продажу майна, палива, автозапчастин, а в окремих випадках зброї й боєприпасів...