За останню добу (станом на ранок 14.06) бойовики понад 50 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку терористи вкотре обстріляли житловий сектор населеного пункту Ольгинка, внаслідок чого було пошкоджено будинки місцевих мешканців та деякі об’єкти інфраструктури. Також бойовики били по силах АТО в районі Чермалика, Водяного, Талаківки, Лебединського, Гнутового, Березового та Павлополя.
На донецькому напрямку російські найманці гатили в районі Пісків, Авдіївки, Невельського, Кам’янки, Луганського, на Світлодарській дузі. Вони знову випустили декілька мін по житлових кварталах Авдіївки. Неспокійно й на луганському напрямку. Гаряче було в районі Новотошківського, Кримського, Новоолександрівки, Щастя, Дінця, Станиці Луганської, Троїцького та Лобачевого.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Другий день поспіль орки луплять із важкого озброєння. Вночі обстріл тривав понад годину. Прилітали і 120-ті і 152-гі калібри. Б’ють досить влучно. На щастя, усі хлопці живі й здорові. Загострилася ситуація в Пісках. Там наших побратимів обстрілюють з усіх видів зброї. Бойовики вночі намагалися захопити так звану сіру зону. Вони підійшли майже впритул до наших і почали окопуватися, рити траншеї. Побратими вчасно зреагували й дали гідну відсіч. Бігають орки, я вам скажу, досить швидко. Нині обладнуємо свої позиції, постійно в роботі...»
Як зазначили учора в прес-службі ГУ Нацполіції Донецької області, окупанти знову обстріляли мирні квартали Авдіївки. «Бойовики вже третю добу продовжують розстрілювати житлові квартали прифронтового міста. Ворожі снаряди знову «приземлились» у старій частині міста. Один із них вибухнув поруч із будинком, розташованим по вулиці Тургенєва. Від обстрілу постраждала місцева мешканка — вона дістала осколкове поранення», — зазначили в поліції.
На Донбасі вдвічі збільшилась кількість жертв серед мирного населення порівняно з минулим роком. Принаймні таку інформацію учора надав ЗМІ заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг. За його словами, з початку року загинули 45 мирних жителів, ще 216 цивільних були поранені.