Учора Президент Петро Порошенко відвідав з робочою поїздкою Донецьку область, де взяв участь у заходах з нагоди Дня медичного працівника в 66-му військовому мобільному госпіталі Міністерства оборони в місті Покровськ, повідомила прес-служба глави держави.


«Від початку російської агресії медичну допомогу у лікувальних закладах Міноборони отримали понад десять тисяч поранених воїнів», — зазначив П. Порошенко.


Він подякував медикам, які самовіддано виконують свій професійний обов’язок в умовах військових дій: «У зоні бойових дій і на передньому краї оборони безпосередню участь у наданні медичної допомоги взяли майже 3,5 тисячі військових медиків. З них понад 200 отримали поранення, 248 військових медиків було нагороджено державними нагородами, 38 медиків, на жаль, не повернулися з поля бою і серед них Ігор Зінич — Герой України, 25-річний санітарний інструктор, молодший сержант. Уявіть собі, він мав право на ротацію, повинен був їхати додому, але відмовився. Тому що у нього була важлива роль — рятувати кіборгів у Донецькому аеропорту. Сорока побратимам Ігор врятував життя, а себе не вберіг... Ми схиляємо голову перед лікарями, фельдшерами, медичними працівниками, які загинули, виконуючи свій військовий обов’язок. Прошу вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання».


Глава держави повідомив також, що в 2017 році Україна закупить понад 100 одиниць санітарної техніки для медиків, і це на додачу до наявних 300 одиниць. За словами П. Порошенка, нині створено сучасну інфраструктуру військової медицини, і на марші її адаптація під стандарти НАТО. Водночас він повідомив, що Президент Литви Даля Грібаускайте під час свого візиту в Україну передала Міноборони 150 телескопів, закуплених за кошти громадських організацій. Але один вона купила за власні кошти. «Дозвольте мені передати його», — сказав Президент.


Насамкінець глава держави вручив нагороди військовим медикам та українським воїнам, які захищають свободу та територіальну цілісність України від російських терористів на сході нашої держави. А також передав сертифікати на санітарну техніку медичним підрозділам Збройних Сил України. Петро Порошенко ознайомився також з матеріально-технічною базою 66-го військового мобільного госпіталю та поспілкувався з пораненими воїнами.