За рішенням суду на два місяці взято під варту директора компанії «АВЕ» Юрія Грибана — найбільшого перевізника львівського сміття. Йому інкримінують заволодіння коштами міського бюджету в особливо великим розмірах. Йдеться про фінанси, що виділялися на вивезення твердих відходів. Прокуратура вимагала 10 млн. грн. застави, але суд зупинився на 480 тис. грн.
За фабулою слідства, «АВЕ» укладала угоди на захоронення сміття з фіктивною фірмою, яка не мала ні полігона, ні працівників.
«Міська рада не буде втручатися в цей процес, — прокоментував ситуацію міський голова Львова Андрій Садовий, — нехай суд прийме рішення. У нас на всіх підприємствах проводять обшуки і вилучення документів. Я просто хочу сказати, що у місті критична ситуація з вивезенням сміття». Того ж дня на міській раді з’явився банер українською та англійською мовами із закликом: «Порошенко, Гройсман, припиніть блокаду Львова». Як повідомила прес-служба, цей банер Андрій Садовий виготовив власним коштом.
На останні перипетії навколо львівського сміття відреагував Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який дав Андрію Садовому таку пораду: «Не шукай крайніх, а візьми і зроби». Висловився з приводу звинувачень у сміттєвій блокаді Львова і голова ОДА Олег Синютка: «Міська влада захопилася зароблянням коштів і творенням політичних проектів. Люди не можуть бути заручниками брехні про якісь ефемерні блокади. Ми зобов’язані допомогти львів’янам».