Відома компанія «Нібулон» за 100 днів збудувала новий термінал потужністю 12 тисяч тонн зерна на добу. Тож зерно перевантажуватиметься на водний транспорт для експорту за кордон.
— Усе те, що ми бачимо, створене українськими руками в ім’я нашої держави і кожного її жителя. Кожен шостий працівник в Україні задіяний в аграрному секторі і формує 12% внутрішнього валового продукту. Наше сьогоднішнє завдання — подальше завоювання внутрішніх ринків. І тут у нас є величезні перспективи, — прокоментував побачене прем’єр Володимир Гройсман під час перебування на Запоріжжі.
У присутності прем’єра також було підписано кредитну угоду на 100 мільйонів доларів США. Свої підписи під документом поставили генеральний директор «Нібулону» Олексій Вадатурський та керівник представництва Міжнародної фінансової корпорації в Україні Олена Волошина.
Побував керівник уряду і на вкрай проблемному запорізькому об’єкті — будівництві мостових переходів через Дніпро.
— Цього року окремим рядком у бюджеті було закладено 250 мільйонів гривень на запорізьке будівництво. Ще 100 мільйонів виділила місцева влада. Фактично на мости отримаємо 350 мільйонів гривен. Те, що обіцяв уряд, ми зробили, — пояснив ситуацію з мостами Володимир Гройсман. Він також попросив будівельників інформувати його про бюрократичні перепони, які не дозволяють згаданим коштам з’явитися на будівництві.
На завершення візиту голова уряду зустрівся з медичними працівниками області, вручив нагороди й відзнаки та привітав з професійним святом, що наближається.

Запоріжжя.