Сергій ПАШИНСЬКИЙ, голова Комітету з питань національної безпеки і оборони:

— Вважаю, що наш комітет є одним із найпродуктивніших, адже за час роботи нинішнього складу парламенту ухвалено майже 200 ініційованих нами законопроектів. Це дало змогу повністю реформувати законодавчу базу в системі безпеки і оборони та вичистити із законодавства всі радянські пережитки. На жаль, робити це довелося в умовах збройної агресії Російської Федерації.
Загалом ми змінили в законодавстві все чи майже все, що потрібно було змінити. Зокрема, оновлено закони про засади національної безпеки і оборони, про Раду національної безпеки і оборони України, ухвалено нові та внесено зміни до десятків законів, які регламентують ті чи інші аспекти в армії.
Одним із завдань комітету було і є обстоювання та лобіювання інтересів Збройних Сил України, зокрема, фінансових. Тож той факт, що нині саме у системі Збройних Сил найвища зарплата — це в тому числі заслуга й нашого комітету.
Поряд із системною роботою над оновленням законодавства, яке регламентує сфери безпеки та оборони, наш парламентський комітет також бачить своїм завданням забезпечення контролю за використанням виділених на фінансування Збройних Сил бюджетних коштів.