Останню добу бойовики понад 50 разів обстрілювали наших військових. За даними прес-центру АТО, ворог також двічі обстрілював житлові квартали прифронтових населених пунктів. На Маріупольському напрямку нараховано найбільше фактів порушення противником режиму припинення вогню — 24. Тут вони били зі 120-мм мінометів у районі Мар’їнки, Павлополя, Широкиного та Водяного. А поблизу Красногорівки й Талаківки застосовували міномети калібру 82 мм. Окрім того, цілу низку збройних провокацій окупанти вчинили поблизу Гнутового, Лебединського, Чермалика та Новомихайлівки.
На Донецькому напрямку загарбники з передмістя тимчасово окупованої Горлівки обстріляли з артилерії калібру 122 мм наші позиції поблизу селища Південне. Також гатили в районі Кам’янки з танків та мінометів калібру 120 мм. Неспокійно було в районі ДАП та с. Піски. Проте найнапруженіша ситуація — у південному та північно-східному передмісті Авдіївки. Там терористи лупили з 82-мм мінометів та наявного у них піхотного озброєння.
На Луганському напрямку було зафіксовано 13 ворожих збройних провокацій. Зокрема, бойовики випустили декілька мін калібру 120 мм поблизу Катеринівки. В районі Щастя бандити били з 82-мм мінометів. Вони випустили три міни безпосередньо по одному з житлових масивів цього населеного пункту. Ніхто з місцевих мешканців, на щастя, не постраждав. Інформація щодо можливих руйнувань уточнюється.